Schaakcursus voor beginners

Schaken is een prachtig oud bordspel dat van jong tot oud gespeeld wordt. Het is een van de bekendste denksporten, wereldwijd. Als je de basisregels onder de knie hebt kan het spel gespeeld worden, wat vele uren spelplezier betekent. aSchaken is een prachtig oud bordspel dat van jong tot oud gespeeld wordt. Het is een van de bekendste denksporten, wereldwijd. Als je de basisregels onder de knie hebt kan het spel gespeeld worden, wat vele uren spelplezier betekent.

Met het spelen gaat het spelniveau omhoog en is het handig om met tips en trucs van anderen nog beter in het spel te worden. Dit najaar organiseert It Koartling in samenwerking met Schaakclub De Twee Kastelen (DTK) een schaakcursus op woensdagmiddag. Een ervaren schaaktrainer van DTK leert u de loop van de stukken en andere basisregels. Daarna de opbouw van de partijen tactische wendingen (trucjes). De lessen zijn interactief, een deel voor de lesstof en opdrachten. En er is natuurlijk tijd om het geleerde in spelvorm te oefenen. De lessen worden aangepast aan het niveau van de groep, maar ook aan die van de deelnemer.

Als er genoeg belangstelling is, start de cursus op woensdag 9 oktober. De cursusduur is zes middagen van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn 60 euro per persoon (6 lessen) inclusief gebruik van materiaal en een kop koffie. Voor meer informatie en het opgeven voor de cursus: e-mail: info@itkoartling.nl of telefoon: 0511 541214.

schaken
Scroll naar boven