Bewustwording van de manier waarop we communiceren

Zeg je wel eens net de verkeerde dingen waardoor de ander boos wordt? Voel je je wel eens onmachtig en weet je niet hoe je moet reageren? Heb je wel eens gevoelens van schaamte en schuld? Ben je wel eens onzeker over je eigenwaarde of teleurgesteld in jezelf of de ander? Of ben je juist overtuigd van je eigen gelijk en heb je geen idee waarom een ander op een bepaalde manier op je reageert of je zelfs negeert? Deze vragen komen onder andere aan bod op de samenkomsten.
 
We gaan onderzoeken waarom je doet wat je doet en zegt wat je zegt. We gaan patronen verkennen die je vast kunnen houden in de greep van een vicieuze cirkel. Deze patronen zijn vaak in de kinderjaren aangeleerd en onbewust ingeslepen. Door middel van het model van geweldloze communicatie leer je je gevoelens en behoeften herkennen. Dit model gaat uit van de aanname dat ieder mens dezelfde behoeften heeft zoals harmonie, respect en erkenning maar ook acceptatie en autonomie. Gevoelens zijn vaak lastig te omschrijven: wat voel ik nu eigenlijk? Onder een gevoel zit een behoefte en ook dat weten we vaak niet: wat heb ik op dit moment eigenlijk nodig? Als je in staat bent om je gevoel en wat je nodig hebt te herkennen, ben je beter in staat om dit aan te geven bij de ander. Hierdoor kan er een heldere communicatie ontstaan waardoor je gehoord en gezien wordt.
 
Mijn naam is Betty Baarda en ik zal samen met jou de avonden kleur geven. Ooit heeft iemand bij mij een steentje in de vijver gegooid en daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Daarom wil ik het gedachtegoed graag met je delen. Heb je interesse? Meld je dan bij mij aan: bettybaardabakker@gmail.com
De avonden worden gehouden op maandagavond en zullen beginnen om half 8: 2, 9, 16, 30 oktober en 6, 13, 20 november.
bewustwordingcommuicatiekleur2
Scroll naar boven